Gode grunde til at gå i gang med økologisk juletræsproduktion
De tider er for længst forbi, hvor økologi blev anset som et hippieflip Det massive fokus på klima, bæredygtighed og verdensmål er sund og nærende gødning for økologien. Tal viser, at danskerne hvert år køber et stigende antal økologiske varer, og siden 2014 er den samlede omsætning på økologiske fødevarer fordoblet i Danmark.
Også økologiske juletræer er på fremmarch. Vi er klar til at hjælpe dig i gang med den økologiske juletræsproduktion – og det er ren økologi fra starten. Læs artiklen her:
Derfor skal du satse på økologisk juletræsproduktion
Er du en af dem, som overvejer at gå i gang med juletræsproduktion, så bør du kraftigt overveje, om du ikke skal vælge den økologiske vej.
Af 5 gode grunde:
- Fair engrospris på økojuletræer
- Hvert år stigende efterspørgsel efter økologiske produkter
- Store forretningsmuligheder på bæredygtig forretning, som understøtter verdensmålene
- Nye produktudviklinger på skud og nåle fra økotræer vinder frem
- Du er med til at sikre rent grundvand til dig og dine børnebørn
Nemt at komme i gang
Ønsker du at starte op, er det enkelt at komme i gang. I Økologisk Juletræsforening er vi et netværk af økologiske juletræsproducenter, som deler ud af viden og erfaringer.
Hos Fair Trees får du nem adgang til juletræsfrø og planter indhøstet fra vores licenser i den smukke og mere end 100 år gamle naturskov i den berømte georgiske Ambrolauri-region. Vi står ligeledes klar med råd og vejledning, så du får etableret din kultur på rette vis.
Som noget nyt har vi udvidet vores produktportefølje med økologiske frugttræer og bærbuske, så du eksempelvis kan etablere læhegn med frugt- og bærhøst omkring juletræerne.
Økonomi i økologi
Den øgede efterspørgsel efter økologiske produkter – sammenholdt med et verdenssamfund, der orienterer sig om klima, bæredygtighed og verdensmål – gør det økonomisk attraktivt at vælge økologisk juletræsproduktion.
Nye nordiske produkter
Med økologisk juletræsproduktion åbner der sig nye forretningsmuligheder. Stigende interesse for at spise nordiske produkter har fået producenter inden for fødevareindustrien til at kaste sig over udvikling af nye produkter baseret på skud og nåle fra juletræerne.
”Nordens rosmarin”, som nålene er døbt, bliver bl.a. udforsket som ingrediens i gran-limonader, granjuice, gran pickles, gran sirup osv.
Med andre ord kan økologisk juletræsproduktion over de kommende år også vise sig at blive til fødevareproduktion.
Vil du vide mere…
Er du interesseret i mere viden eller klar til at gå i gang, skal du blot kontakte os.
Marianne Bols
Founder Fair Trees
Formand for Økologisk Juletræsforening
75760043
mb@fairtrees.dk