Juletræet er bæredygtigt

Uddrag af artiklen kan læses her:
Af Oskar Lund og Jette Warrer Knudsen
Eksklusivt for kunder af Børsen

12. dec. 2012
For mange danskere vil samvittigheden være rigtig god, når de danser om juletræet. Forklaringen er, at de har købt et juletræ under konceptet Fair Trees, hvor bæredygtighed og hensyn til arbejdsvilkår og miljø spiller en afgørende rolle for juletræets opvækst.”Både forhandlere og danske forbrugere har fået øjnene op for bæredygtighed, også når det gælder indkøbet af familiens juletræ,” siger Marianne Bols, indehaver af Bols Forstplanteskole i Brædstrup.Bols Forstplanteskole har udviklet Fair Trees-konceptet. Juletræerne er opdyrket af en række danske juletræsproducenter med frø fra Georgien.”De færreste er klar over, at 90 pct. af alle vesteuropæiske juletræer er dyrket med frø fra Kaukasus,” siger Marianne Bols.

Hun forventer, at der i år bliver solgt 20.000 Fair Trees-juletræer i Danmark. For mens der i 2011 kun blev solgt juletræer under mærket Fair Trees syv steder i Danmark, er der i år mulighed for at købe træerne ved 28 Føtex-varehuse over hele landet, hvor forbrugerne ud over den traditionelle juleand også kan få et bæredygtigt juletræ med hjem. Gårdbutikken Stengården i Nordsjælland sælger også Fair Trees juletræer.

I Tyskland forventes der at blive solgt over 75.000 dansk og tysk producerede Fair Trees juletræer i år. De markedsføres af den førende tyske producent Markus Schauer.

Hos Europas største producent af juletræer, Green Team Group A/S i Sdr. Omme i Vestjylland, bekræfter adm. dir. og medejer Peder Østbjerg tendensen med, at forbrugerne indtænker miljø- og klima, når de vælger juletræer.

oslu@borsen.dk jekn@borsen.dk